Всесвітній день інформування про аутизм

2020-04-02

Сьогодні хочу нагадати про наближення Всесвітнього дня інформування про аутизм, 2 квітня. І присвятити свій пост батькам дітей з аутизмом. Американці дослідили, що матері дітей з аутизмом відчувають такий же рівень щоденного стресу, як і солдати що знаходяться в зоні бойових дій.

Ми знаємо, з яким постійним вантажем провини часто ви живете: що вчасно не розгледіли, що пізно почали займатися, що постійно не вистачає часу і грошей.

І це при тому, скільки сил і коштів ви вкладаєте в своїх дітей, скільки займаєтеся самоосвітою, щоб краще розуміти аутизм і допомагати своїм дітям.Переживши перший шок від діагнозу, пройшовши стадії горя і заперечення, перебуваючи в постійних думках і турботах про дитину, страждаючи від хронічної втоми, а часто і депресії, ви забуваєте про себе, відкладаєте "на потім" своє життя.Дорогі МАМИ, опинившись в самоізоляції, в новій реальності, в якій зараз живе практично все людство, ви потрібні своїм дітям здоровими і повними сил. Тому треба поповнювати свої ресурси.

1. Сон

Висипатися - це взагалі головний подарунок, який можна собі зробити. Не думати про те, що, поки діти сплять, можна переробити тисячу справ. Краще лягти спати раніше - вимкнути всі електронні пристрої, випити трав'яного чаю і заснути, а вранці все зробити на свіжу голову.Як це часто буває в сім'ях з "особливими дітьми", дитина серед ночі може прокинутися, йому може стати погано, і чим більше до цього моменту у батьків буде накопичених сил, тим краще для всіх! Пережити кілька безсонних ночей набагато легше, якщо до цього у вас був тиждень повноцінного сну.

2. Турбота про себе

Всім нам для здоров'я потрібно як мінімум п'ять днів на тиждень виділяти по 30 хвилин для фізичних вправ, і бажано ще при цьому добре харчуватися.

3. Коло спілкування

Ніщо так не підтримує і не додає сил, як підтримка батьків дітей з аутизмом. Коли є почуття, що ти в цій ситуації не один, коли є приклади інших батьків, обмін досвідом та позитивні приклади. Тому спілкування он-лайн!

4. Не боятися просити і приймати допомогу

Ви хочете бути сильними і незалежними і самі справлятися з усіма проблемами, але насправді навколо є люди, готові допомогти.Якщо вам пропонують трохи посидіти з дитиною, щоб ви могли елементарно сходити в магазин або, навпаки, привезти вам ліки і продукти, якщо ви хворієте, не варто відмовлятися!

5. Ведіть щоденник

Коли вам здається, що життя стоїть на місці, що ви перебуваєте в глухому куті, а дитина не досить прогресує, добре б перечитати свої старі щоденники. А для цього їх треба вести!
І тоді можна видихнути, ми рухаємося вперед.
Іноді ж просто може врятувати чашка кави або чаю, стеля і кілька хвилин тиші. Вони допоможуть пережити бурхливий вечір, посміхатися дітям, не зриватися на крик і гідно розрулювати складні ситуації.
Ми вам бажаємо рухатися вперед, шукати свої шляхи, боротися кожен день з регресами, агресією, новими формами стереотипної поведінки, радіти новим навичкам, словами, посмішкам і обіймам.
Кiлькiсть переглядiв: 499

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.