• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Семінар практичних психологів на тему: «Психолого-педагогічний супровід дітей з особливими потребами в умовах загальноосвітнього навчального закладу".

Семінар практичних психологів на тему: «Психолого-педагогічний супровід дітей з особливими потребами в умовах загальноосвітнього навчального закладу".

2015-02-17

/Files/images/suprovd_dtey/DSC05146.JPG

17 лютого 2015 року на базі Кіровоградської міської ПМПК відбувся семінар практичних психологів на тему: «Психолого-педагогічний супровід дітей з особливими потребами в умовах загальноосвітнього навчального закладу".

Учасниками семінару були психологи загальноосітніх шкіл міста.

Роботу семінару розпочала завідувач психолого-медико-педагогічної консультації Дорошенко Олена Миколаївна та ознайомила присутніх з новими нормативними документами, що регламентують особливості роботи психологічної служби школи по супроводу дітей з особливими освтніми потребами.

Консультанти практичні психологи Кіровоградської міської ПМПК Цеба О.А., Пустомітенко М.Г. та Завацька О.О. у вигляді слайдової презентації розкрили зміст системи роботи працівників психологічної служби щодо формування у вчителів, батьків та учнів толерантного ставлення до дітей з особливими освітніми потребами та презентували Індивідуальну карту супроводу даної категорії дітей і надали рекомендації по веденню.

Учасники семінару із задоволенням переглянули в кімнаті облаштованій дзеркалом Гезелла фрагмент діагностичного обстеження з дитиною, що страждає на розлади спектру аутизму. Психолого-педагогічне вивчення провела консультант практичний психолог Кіровоградської міської ПМПК Чеканова О.С. та поділилася досвідом щодо використання інноваційних технологій в роботі працівників психологічної служби з даною категорією дітей.

Кульмінацією роботи семінару – було проведення зворотнього звязку з практичними психологами у формі відповідей на запитання та обговорення нестандартних ситуацій у роботі з дітьми з вадами у розвитку, що навчаються в загальноосвітніх школах.

Семінар було завершено однією спільною думкою, що психологічна служба надзвичайно необхідна в кожному навчальному закладі, значення її неоціненне, але потребує належної матеріальної підтримки.

Команда фахівців Кіровоградської міської психолого-медико-педагогічної консультації отримала схвальні відгуки від учасників семінару за злагодженість, логічність та майстерність у висвітлені теми під час проведення даного семінару-практикуму.

/Files/images/suprovd_dtey/DSC05146.JPG /Files/images/suprovd_dtey/DSC05147.JPG /Files/images/suprovd_dtey/DSC05148.JPG /Files/images/suprovd_dtey/DSC05149.JPG /Files/images/suprovd_dtey/DSC05150.JPG /Files/images/suprovd_dtey/DSC05151.JPG /Files/images/suprovd_dtey/DSC05152.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 244

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.