• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Нарада-семінар на тему: «Інклюзія. Освітня політика та практика»

Нарада-семінар на тему: «Інклюзія. Освітня політика та практика»

2018-02-09

Нарада-семінар на тему: «Інклюзія. Освітня політика та практика»

7 лютого 2018 року відбулася нарада-семінар керівників закладів загальної середньої освіти міста з теми: «Інклюзія. Освітня політика та практика»

Метою семінару було визначення ролі керівника закладу в активному впровадженні інклюзивної освіти, розширення знань про специфіку роботи з дітьми з особливими потребами, отримання практичних навичок по створенню універсального дизайну інклюзивного класу.

Начальник управління освіти Костенко Л.Д. ознайомила присутніх з напрямками сучасної державної політики стосовно освіти дітей з особливими освітніми потребами, проінформувала про існуючу мережу інклюзивних класів та визначила напрямки роботи управління освіти по створенню сприятливого освітнього середовища для дітей з особливими освітніми потребами, розповіла про особливості роботи інклюзивно-ресурсного центру міста.

У практичній частині семінару досвідом роботи ділилися педагоги КЗ"Навчально-виховне об'єднання"Спеціальна загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №1. По закінченню презентації присутні мали можливість побачити універсальний дизайн класної кімнати для учнів, які потребують корекції інтелектуального розвитку та познайомитися з особливістю організації навчального процесу для вищезгаданої категорії дітей.

В рамка запланованих заходів учасники семінару провели тест-драйв спеціально обладнаного автобусу для перевезення дітей з порушеннями опорно-рухового апарату.

На базі Інклюзивно-ресурсного центру міста, де проходила друга частина наради-семінару. керівники закладів отримали та на практиці закріпили алгоритм дій по направленню дитини на комплексне психолого-педагогічне вивчення.

Кiлькiсть переглядiв: 429

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.